Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   knotje

knotje

by de man in de zorg on October 21, 2004

knotje
Oke ; het diploma ziekenverzorgende krijg je niet bij twee pakjes boter en de opleiding heb ik best wel als zwaar ervaren. Veel leren; verlagen maken en de combinatie met thuis was soms wel erg zwaar. Op je werk goed presteren; in de boeken zitten op school en het huiscircus thuis.
Veel protocollen en handelingen geleerd en als ik rieel ben hou ik me ook nu nog goed op de hoogte van dingen en veranderingen.
Ik beheers veel handelingen en waar ik ergens vast loop probeer ik aan te werken. Ondanks alles sta ik veelal met twee linkerhanden aan het bed. Er zijn dingen waar ik echt moeite mee heb en waarvan het resultaat er veelal niet uitziet.
Knotten; staarten en vlechten. Een knotje kan heel mooi wezen maar als ik er een maak, ziet het eruit als een ingezakte taart.
Moet ik vlechten dan is het meer een sleepkabel die in de haven word gebruikt dan een nette vlecht en als het een staart is dan zou een klein meisje van vier jaar een beter resultaat neerzetten.
Ik kan het gewoon niet en wat ik ook doe het ziet er niet uit.
“Hoe ziet mijn haar eruit? ” vraagt een bewoner met lang haar als ik haar haar verzorg. “U ziet er fantastish uit mevrouw, maar ik zal even vragen wat mijn collega er van vind”. Wijselijk besluit ik dan een vrouwelijke collega langs te sturen om het netjes te doen. Mannen en knotten; althans bij deze man; 1 grote ramp.

knotje
is een artikel op manindezorg
verpleeghuis zorg kleinschalig wonen anekdotes recept en recepten dat is manindezorg

Previous post:

Next post: