Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Koud he

Koud he

by de man in de zorg on January 28, 2005

koud he
Ben blij dat het niet meer vriest. Met een trui en een jas aan buiten in de kou. Ja; de tabakswet. Vroeger; ja, vroeger zat je in je pauze bij de bewoners. Vroeg een bewoner wat dan hielp je ze. Viel een bewoner bijna dan kon je dar op inspelen. Had je tijd voor een babbel. In je eigen tijd. Voor de bewoners leuk; weten ze ook wie er aan het bed zijn en voor ons leuk.
Even tijd voor de bewoners. De bewoners missen het. Geven aan dat het ongezellig is geworden zonder ons. Maarja tabakswet; 300 euro
Tijden veranderen.
De tabakswet is er gekomen. Krijg je een boete van 300 euro. Veel.
Kan naar het personeelsrestaurant. Een hokje van vijf bij vijf. Twintig rokers op een kluitje. Oke afzuiginstallatie staat aan. Ramen open. Stervenskoud en ik stik bijna van de rook.
Kep besloten maar in mijn pauzes buiten te gaan roken; voor altijd.
Storm wind en regen. Ik ben buiten.
Dat voor een peuk; lijk wel gek. Misschien is het ook een principe kwestie. Ga ik me in een rookhok laten opsluiten dan is dat een overwinning van de wetgeving. Wil ‘t niet.
Op de afdeling niet roken geld tot 18.00. Dan mag ‘t wel. Geen dekking van het avondhoofd. Ze zit zelf ingeroosterd en kan geen mogelijkheid geven m mij af te lossen in de pauze. Zou eigenlijk van de afdeling afmogen; maar helaas wie lost mij af. Als zij van haar ingeroosterde afdeling afga is daar geen personeel; of staan zij daar onderbezet.
Ook in de nacht mag ik gewoon gelukkig binnen roken. Ook hetzelfde. Een ingeroosterd nachthoofd.
Na werktijd altijd naar huis en niet blijven hangen.
Vroeger deed ik dat veel. Even een kopje koffie en een peuk bij de bewoners voordat ik naar huis gaat. Even rustig afsluiten en praten over alles.
Ja; nu kan het nog wel om kwart voor vier. Moet een jas aantrekken; ben dan op bezoek.
Idioterie die tabakswet.
Ps sorry; deze week slecht geupdatet mijn web-log
Leuk he; ander internet abonnement; adsl inplaats van 56k6. Moet je wel je email met wachtwoorden backuppen. Stom he

Previous post:

Next post: