Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Kut kerstboom

Kut kerstboom

by de man in de zorg on December 10, 2005

kut kerstboom
Kutkersboom of ja; wat zou je er nog meer over kunnen zeggen. Hij staat in huize ziekenverzorgende; gelukkig volgens m’n vriendin. De hele dag is ze bezig geweest met het rommellen in het huis. Voornamelijk met lampjes ballen en zo. Hol en dol werd ze ervan en halverwege zou ze hem het liefst zo uit het raam gooien en daarna in de vuilnisbak.
Ballen hangen scheef en het zit tegen. Ik hoorde ze bijna op m’n werk vloeken tegen de boom. Kut kerstboom dacht ze, maar zei ze niet. Daarom schrijf ik het maar, maar zeg ik het ook niet….Kan niet vind ik; wel denken; niet zeggen.
Maarja; de kersboom staat ook weer in huize ziekenverzorgende. Lampjes branden.
Tis veel werk; voor haar. Mag alleen kijken er naar. Mannen hebben toch een andere kijk op ballen dan vrouwen.
Ze is trots; beretrots op het eindresultaat en om eerlijk te zijn; mijn zustertje heeft weer dit jaar iets fantastisch van gemaakt.
Ziet er mooi uit.
Mijn vriendin glinsterd erbij. Is het niet vanwege de mooie boom dan is het wel van de vele glitters in haar gelaat en haar.
Kom je overal tegen; die glitters; tot Pasen als het tegen zit. Wel mooi….niet die rommel van die glitters maar die ballen met glitters.

Op m’n werk nog geen bomen en ballen. Sint is vandaag verwijderd…..en de kerstman heeft zijn intrek genomen op de fadeleng. Een metershoge pop die zingt en danst. Wel tof. Zal binnenkort wel gaan veranderen de afdeling; en dan zal na een rust periode na de Sint het kerstgeweld weer losbarsten. Natuurlijk met geimpregneerd materiaal en zo; want ook brand willen wij niet hebben; ook al hebben we allemaal een brandweercursus achter de rug.
Morgen een normale log van m’n werk;zonders kerststress en swingende kerstmannen.

Previous post:

Next post: