Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   lauwwarme aardappelmaaltijdsalade

lauwwarme aardappelmaaltijdsalade

by de man in de zorg on August 13, 2007

recept van de log dag lauwwarme aardappelmaaltijdsalade
Ingredienten: 1 zak krieltjes (500 g), 500 g sperziebonen schoongemaakt, 2 eetlepels olie, 400 g runderreepjes, 1/2 limoen, uitgeperst, 1 theelepel honing, 1 teentje knoflook fijngesneden, 1 bosuitje fijngesneden

Materialen: wok

Bereiden: Bereid de krieltjes in de magnetron volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe een laagje water in een pan en hang er een zeef in (of gebruik een stoompan). Laat de zeef het water niet raken. Breng het water aan de kook met de deksel op de pan en stoom de sperziebonen in 10-14 minuten gaar. Spoel de sperziebonen onder stromend water af, zodat ze niet te gaar worden. Halveer de langste exemplaren. Verhit in een wok de olie en roerbak hierin op hoog vuur het rundvlees in 5-7 minuten bruin en krokant. Schenk het limoensap bij het vlees en roer de honing en knoflook erdoor, breng op smaak met zout en (versgemalen) peper en draai het vuur uit. Schep de aardappels en de sperziebonen door het vlees en bestrooi de salade met de bosui. Serveer direct.

Previous post:

Next post: