Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   leuke en mooie dozen

leuke en mooie dozen

by de man in de zorg on December 21, 2008

leuke en mooie dozen
Vrijdag mij kerstpakket “even” wezen ophalen met mijn vriendin op mijn job. Vriendin kreeg hem op haar werk vrijdag uitgereikt naar een of andere kerstparty. Na !!….. de kerstparty en niet eerder werden ze uitgedeeld. Om zes uur zouden de kerstpaketten worden uitgedeeld. Wel slim bij de buren. Anders heb je een party waar alleen maar bobo’s en vrijwilligers op afkomen; en ja zo komt het klootjesvolk van de afdeling ook naar zo’n party toe 😉
De mijne kon ik vanaf woensdag ophalen na het kerstdiner van de bewoners wat ze hadden. Zoals ieder jaar was dat weer op en top geregeld vanaf de eigen keuken van mijn werkgever. Grote klasse zoals ze dat doen elk jaar weer!

Neen, de mijn stond op mijn werk. Groot was hij en ja; eigenlijk te groot om op mijn stalen ros mee naar huis te nemen. Kon wel; maar het was breekbaar. Breekbaar, dat wist ik omdat een collega hem uit zijn handen had laten vallen en ja; toen ze scherven hoorde nadat ze hem oppakte, wist ze dat het breekbaar was.
Dus nadat mijn vreindin thuiskwam; even samen aan de peuk thuis en met de auto naar mijn zorgtoko. Even mijn doos ophalen.
Even rondgeneust op mijn afdeling. Neen, mijn vriedin was nog niet op de afdeling wezen kijken; ze vond het wel mooi, en ja daarna naar huis.

Weetje ik wil nooit weten op mijn werk wat erin zit. Ik vind het het leukst als ik thuiskom en samen met mijn vriendin de dozen uitpak en ja dat het “een verrasing” is. Niet dat je die dingen niet kan kopen; maar het is het idee. Een kerstpakket is hoe ik het ook went of keert altijd leuk en ja; ik heb wel een enorme waardering voor mijn werkgever; dat hij elk jaar weer een leuke doos weet samen te stellen. Bij “de buren” zijn ze ook wel altijd orgineel. Het gaat om het idee.
Mijn doos en ook die van mijn vriendin was leuk. Beiden gericht op eten. Bij mijn vriendin was het idee ehhhhh soep en bij mij salade. Waarscheinlijk kwam het bij de zelfde zaak vandaan; maar dat terzijde. Leuke dingetjes; ja echt leuk. Buiten dit een klein mandje uit rwanda en een stel kaarsen. Een klein mandje handgemaakt uit rwanda; omdat mijn zorggroep daar een
project ondersteund; en kaarsen omdat er een onderdeel van mijn zorggroep iets met de verzorging van korsakov bewoners doet en die dit als dagbestedings project hadden.
Al me al twee leuke kertpakketen; iets wat onze werkgevers in principe niet hoeven te doen; maar het is wel altijd leuk. Twee leuke dozen als kerstpakket. Ja dan zeg je dank je wel. Dank je wel werkgever(s); jullie dozen waren ook dit jaar weer leuk. Dank je
Johan en Kelly
tot oneven

Previous post:

Next post: