Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   leve de toekomst in de zorg?

leve de toekomst in de zorg?

by de man in de zorg on October 19, 2007

vrijdag 19 oktober 2007
vandaag werken; late dienst; vriendin vrij
Ook ik maak me steeds meer zorgen. Zorgen over de toekomst van mijn vak en beroep. Ooit mijn baan omgezegt om te gaan werken in de zorg; om zorg te verlenen. Zorgverlenen aan het bed en veel voor mensen kunnen betekenen. Iets wat ik ja…met alle liefde en plezier doe; dat zeker; kep een waanzinnig mooie en leuk beroep; Zorg; met een hoofdletter; Zorgverlener!
Sinds de tijd dat ik werk is er om eerlijk te zijn altijd wel een tekort aan handen geweest. Het blijft trachten “kwaliteit” neer te zetten met soms te weinig handen aan het bed. Oke; je red het nog aardig maar soms….. Ook ik besef soms maar al te goed dat ook ik niet alles neer kan zetten wat ik kan, wil en graag zou willen. Tijd is kostbaar en ja; ook ik heb steeds meer te doen.
Een ieder; van den haag tot alle managers blijven roepen dat er meer handen aan het bed moeten komen en blijven; maar daar maak ik me grote zorgen over. Bij mij en ook bij jou merk je dat er minder handen aan het bed gaan komen. Ja; niet echt door minder poppetjes aan het bed; maar omdat de administratie en verwerken van gegevens steeds meer tijd en tijd gaat vergen. Een grote berg papier en een grote papierwinkel die je moet bij gaan houden. Kost een berg tijd; het word steeds meer tijd denk ik en vrees ik en ja…..dat gaat van de tijd die je hard nodig heb om kwaliteit aan het bed te leveren.
In een zorginsteling moet; terecht; de papierwinkel in orde wezen. Logisch en dat is een goede zaak; zo hoort het; zo moet het. Contact verzorging; zorgplannen zorgdociers en ja; ook binnenkort bij mij het electronisch zorgdocier. Kost een berg tijd wat je niet of nauwelijks kan steken in en aan degene voor wie we het allemaal doen. Jouw en mijn bewoners. Het is jammer dat instanties alleen kijken naar goede zorgdocier; zorgplannen; protocollen en procedures. Tis jammer dat instanties niet kijken dat de tijd die allemaal in werk word egstoken niet meer gestoken kan worden in zorg; zorg aan het bed en extra dingetjes die voor jouw en mijn bewoners zo belangrijk zijn.
Een ieder van hoog tot laag loop te roepen “meer handen aan het bed” terwijl ik en jij besef dat er steeds meer hard nodige handen verdwijnen van bed naar computer…. maarja; dat is de toekomst van de zorg.

Previous post:

Next post: