Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   leve het electronisch zorgdocier?

leve het electronisch zorgdocier?

by de man in de zorg on May 20, 2007

leve het electronisch zorgdocier?
Ook zeer binnenkort gaat het bij ons grootscheeps ingevoerd worden. De oude vertrouwde zorgdociers gaan eruit en alles word gedaan via de computer. Het kan niet anders, we moeten wel, vooruitgang.
Bepaalde instanties hebben beslist dat alles via de computer moet. Op zichzelf wel logisch; we leven in 2007; maar toch.

We werken er al deels mee. Steeds meer formulieren worden getyped en uit geprint en in het oude zorgdocier gedaan worden.

Eerlijk zijn; het ziet er wel mooi uit, computers op de afdeling met een zorgveleners erachter. Uren word er ingestoken om het zorgdocier er zo goed mogenlijk uit te laten zien.
Om eerlijk te zijn vind ik dit een enorme verbetering ten aanzien van het “oude” zorgdocier.
Ziet er goed uit, ook voor instanties die ook dit belangrijk vinden.
Instanties die kijken naar een zorgdocier en minder of de bewoners er op en top uitzien.
Zit alles er in; is het overzichtelijk; hoe zit het met zorgplannen en meer. Uren zijn we er mee bezig. Uren die van het bed afgaan en soms beter ingezet kunnen worden waar veel in de media over geklaagd is. Meer handen aan het bed.

Meer handen aan het bed, maar door het vele gecomputer en de automatisering zie je steeds meer zorgverleners van het bed afgaan en achter de pc zitten. Instanties kijken niet of minder naar op en top verzorgde bewoners. Weetje ik vind het soms verdomd jammer, want mijn insteek om dit vak te kiezen was zorgverlenen aan het bed.
Neen, hoe meer tijd dat ook ik achter de pc moet werken, hoe meer ik besef dat het electronisch zorgdocier soms ten koste gaat van dingen.
Mijn bewoners…..en als ik het wat rustiger heb, wat meer betekenen dan wassen, aankleden en pillen. Mens zijn en met (te) weinig tijd, toch nog veel kunnen beteken voor die mensjes. Juist daarvoor heb ik op mijn 25 ste jaar mijn baan opgezegd om juist dat te gaan doen, want anders was ik wel administratief medewerker geworden.

Previous post:

Next post: