Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   lieve donzige schattige beestjes

lieve donzige schattige beestjes

by de man in de zorg on March 31, 2010

lieve donzige schattige beestjes
Ze zijn er weer bij ons op de afdeling. Mini kippen, ook wel kuikens genoemd. Wel lief; vijf van die piepkleine kippen op de afdeling. Ze zijn afgelopen vrijdag gekomen van de plaatselijk kinderboerderij, zoals bijna elk jaar. Ze zijn klein; maar die dingen groeien als kool. Kijkend naar wat die lieve beesten in een paar dagen gegroeid zijn…. enorm.
Voor de bewoners ook erg leuk. Het is gewoon leuk om met de bewoners er heen te gaan en de reacties van mijn bewoners te zien. Nog niet in de hand houden; hoewel de aaifactor enorm groot is. Nu nog even kijken, maar over een poosje uit de kooi halen en in de hand van de bewoners geven. Kijken of er prikkels loskomen bij de bewoners. Kijkende naar wat ik in de afgelopen jaren heb meegemaakt en ook kijkend naar vorig jaar, zal dat lukken.
Ook bij onze dementerende bewoners die wij verzorgen, weet ik zeker dat kuikens reacties losbrengen die je anders niet zou zien. Het hoef niet alleen in het grote te zitten; het is al mooi als je bij een bewoner een glimlach of iets van mimiek tevoorschijn kan laten komen. Een glimlach een gezichtsuitdrukking en ja bij sommige bewoners een enkel woordje.
Neen; vijf kuikens op de afdeling; waaraan onze bewoners de aankomende tijd veel plezier zullen gaan beleven. Nu nog volop donzig; met hun voeten in het water staand en daarna daar uit drinkend. Vooral nu nog veel slapen en ja… binnen een seconde wegrennen met zijn vijven en aan het tikkertje spelen in de ren. Zo lief; zo kwetsbaar zo donzig nog. Een enorm goed idee. Als je iets van reactie los kan peurteren bij mijn bewoners is het al enorm geslaagd, en het lukt vrijwel altijd.
Kuikens; wie vind ze niet lief. Zo leuk; zo ja hoe nichterig dat ook weer klink; zo schattig.

Voor wie mijn verhaal onzin vind en die niet van deze lieve, donzige schattige beestjes hou. Die beestjes die bij ieder mens het lente gevoel naar voren brengt….

braadkuiken aan het spit
Ingredienten: 1 braadkuiken, zout, basilicum, boter, olie

Bereiding: Steek het nekvel aan de bovenkant van het kuiken met een prikker vast. Bestrooi het kuiken aan de binnenkant met zout en basilicum en leg er een klontje boter in. Bestrijk het kuiken aan de buitenkant met boter of olie. Steek het aan het ingevette spit. Let erop dat het stevig vast zit aan de tanden en dat het gewicht boven en onder vrijwel gelijk is. Breng het spit ca.8 cm.onder de grill aan. Plaats er een braadslede onder. Controleer of het spit goed draait. Grill het kuiken 30 tot 40 minuten onder nu en dan bedruipen. Prik in een gewricht ,om te zien of het kuiken gaar is. Het uitlopende sap mag niet meer gekleurd zijn.

lieve donzige schattige beestjes
is een artikel op manindezorg
verpleeghuis zorg kleinschalig wonen anekdotes recept en recepten dat is manindezorg

Previous post:

Next post: