Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Lieve lieve collega’s

Lieve lieve collega’s

by de man in de zorg on July 3, 2010

Lieve lieve collega’s
Zou het mogelijk wezen met dit mooie weer, om bij alle bewoners,
De zonneschermen omhoog te laten
Alle lampen aan te laten staan, zowel op hun slaapkamer als in hun keukentje
De aircondition uit te zetten
De deur naar het balkon open te zetten
De gordijnen allemaal open te laten.

Dit om onze afdeling niet alleen erg warm te laten blijven maar ook met dit mooie weer de temperatuur op de slaapkamers nog hoger op te laten lopen. Het moet met deze tips lukken, onze afdeling bloedverziekend heet te laten blijven en een hel om in te wonen. Met deze vijf tips moet dat zeker lukken.
Succes Johan

Een klein briefje voor mijn collega’s wat ik schreef na mijn avonddienst afgelopen woensdag aan mijn collega’s. Een briefje wat mijn collega’s gelukkig aan het denken heeft gezet. Toen ik eergisteren en ook gistermiddag aankwam, waren alle gordijnen dicht, stond de airco aan, waren alle balkondeuren dicht, waren alle zonneschermen omlaag en waren alle lampen uit. Het was en is warm, erg warm op mijn afdeling, omdat je het met dit weer ook op mijn afdeling niet super koel meer kan krijgen, maar het was te doen. Niet die muur van warme waar je tegenaan liep als je de afdeling opkwam. Geen bewoners die gebroken waren van vermoeidheid en naar bed wouden, maar bij het binnenkomen van de slaapkamer gelijk terug wouden, omdat het gewoon niet te doen was op hun slaapkamers. Het was te doen, goed te doen, nadat dit briefje mijn collega’s aan het denken had gezet. Te doen, voor zowel mijn bewoners die ik verzorg als ook voor ons als witte rakkers.

Kijk om je heen op jouw afdeling. Kijk naar jezelf en kijk naar de eerste vijf dingen bij jezelf thuis en op je werk. Hoe goed doe jij thuis en op je werk je best om de warmte binnen te halen en het thuis en op je werk het bloedverziekend heet te laten worden? Je denkt na, en je schrik….. zulke dingen doe ik thuis en op mijn werk ook. Warm he????

Lieve lieve collega’s
is een artikel op manindezorg
verpleeghuis zorg kleinschalig wonen anekdotes recept en recepten dat is manindezorg

Previous post:

Next post: