Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   liever een verre vriend dan een goede buur

liever een verre vriend dan een goede buur

by de man in de zorg on March 14, 2006

liever een verre vriend dan een goede buur
Nederlanders slapen te weinig; althans dat hoorde ik vanmiddag op de televisie. Ja; kijk nooit televisie in de middag; maar ik maakte vandaag maar een uitzondering.
Ja; ook ik slaap soms te weinig; kom moe uit mijn bed en ja soms gun ik me soms gewoon te weinig slaap.
Ja; dus echt stond ik er niet van te kijken toen ik het rtl journaal van twee uur in de middag aanzette.
Neen werd wakker vanmiddag; nachtdienst gehad.
Te laat naar bed; werkoverleg gehad met m’n vriendin. Ja; moest ook nog even het water afsluiten voordat ik naar mijn bed ging. De straat werd voor de achtste maal opengebroken. Nu weer voor een of andere waterleiding in orde te maken.

Dus ja; water afgesloten; werkoverleg met mijn vriendin gehad en naar bed. Ja het was laat toen ik naar bed ging; te laat; maar ja; m’n vriendin. Ja tegen tienen vanmorgen. En echt moe was ik nog niet echt. M’n eerste nacht net achter de rug en meer dan vierentwintig uur wakker; maar toch; het ging wel.
Dus ja; tegen tienen naar bed. Eindeljk slapen en hopen dat als je wakker word eindelijk het water er weer is en dat je gewoon weer van de wc gebruik kan maken.
Zou tot tegen drieen duren; dus ja; heb je in ieder geval vijf uur of meer slaap; netjes.
Ja; lig je eindelijk te slapen gaat om twee uur de deurbel. Loop met m’n suffe kop; m’n haar in vogelverschrikker stand naar beneden en ik zie de buurman bij de deur staan staan.
Ik doe open.
“Weetje ; je heb weer water” geeft hij aan.
“Ja; dank je dat u het vermeld”; mompel ik.

Tis gek; maar als ik in de middag wakker word; dan kan ik niet meer slapen.
Echt waardeloos; kan draaien wat ik wil; kan liggen lezen; maar slapen; neen dat lukt dan gewoon niet meer.
Druk maar de televistie aan en kijk naar het rtl nieuws. Nederlanders slapen te weinig; slapen minder dan acht uur; komen moe uit bed of niet zijn als ze uit bed komen geheel niet uitgerust.
Dank u beste buurman; ben inderdaad niet uitgerust; ben niet moe; ben gebroken…….maar toch lief van u dat ik van u vijf uur slaap heb gekregen; ondanks dat ik vannacht weer keihard aan de bak moet. Ja; buurman; lief dat u aan me gedacht heeft; ben niet moe.?..ben gebroken…en ik ja moet nog tot morgen ochtend tien uur op zijn.
Ja; en dat weinige slapen waarover ik een onderwerp op televisie vanmiddag zag; kan er over meepraten; het zal een hele lange en zware nacht voor me gaan worden…

Previous post:

Next post: