Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Liever geen klompen dragen svp

Liever geen klompen dragen svp

by de man in de zorg on April 5, 2005

05-04-05
liever geen klompen aan svp
He he ; zit er op. Na een dagdienst, twee late diensten en vier nachten begint het weekend voor mij. Eindelijk.
Morgen; woensdag vrij en donderdag weer volop aan de bak. Was het zat de laatste nacht. Begon het aan m’n lichaam te merken. Moe, en dat is logisch; na zeven dagen achter elkaar werken.
Wel geslapen vandaag. Wel kort. Om negen uur vanmorgen lag ik op bed. Om 1 uur vanmiddag was ik uit bed. Ken wel lang leggen; maar dan slaap ik vannacht niet. Overdag zeer kort slapen is mijn persoonlijke ervaring (maar dat zal voor een ieder die nachten werkt anders wezen) en bijtijds naar bed werkt bij mij. En manier voor mij dat ik snel om kan schakelen.
Morgen; woensdag vrij. Het huiscircus. Maarja; dat moet ook gebeuren. Te weinig in het huis gedaan met m’n vriendin. Vroeg opstaan morgenochtend en dan even samen door het huis. Hoop s’middags rond tweeen klaar te wezen. Even wat voor mezelf doen nog; ik denk aan lekker shoppen op de binnenban.
Kep thuis al een poosje last van viervoeters. Muizen. Huismuizen of veldmuizen; weet het niet hoe ze heten. Tis maf; zitten tussen het isolatiemateriaal van het plafond; ken er niet bij. We zijn er achter waar ze naar binnen en naar buiten gaan beneden.
Schijnen in heel het blok te zitten. Kunnen makkelijk van het ene huis naar het andere. Poos geen last gehad.
Hoorde buren wel dat het s’nachts een racebaan was tussen de plafonds. Als je op je bed ligt hoor je ze nu lopen; maar er is geen mogelijkheid dat je er bij kan. Rennen van het ene huis naar het andere huis. Lijkt wel of ze klompen aan hebben. Bonk bonk bonk bonk.
Kep wel in sommige gaten gif neergegooid; werkt niet. Als ik en enkele ander het doen maar andere niet dan heeft het geen effect.
Wel klemmen gezet bij een mogelijke in/uitgang; afgeschermd voor de vogeltjes en andere beesten.
Soort hokje omheen gemaakt. Werkt wel. Gisteren twee muizen gevangen; vandaag ook weer.
Het zijn er teveel misschien. Wel vorige week een apparaat besteld. Schijnt een soort signaal waar deze beesten niet tegen kunnen te verspreiden. Zal afwachten of het werkt. Als ze bij mij maar wegblijven.
Laat dan wel klemmen laten staan bij de in en uitgangen. Mochten er nog komen, dan dood ik ze misschien. Tis afwachten af of het gebonk van op klompen rennende muizen tussen m’n plafond minder gaat worden.

Previous post:

Next post: