Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   lucia de b krijgt eigen website

lucia de b krijgt eigen website

by de man in de zorg on March 23, 2006

lucia de b krijgt eigen website?
Sorry, vandaag geen zorglog van “ziekenverzorgende”.
Alleen een stukje uit het zorgnieuws wat me vandaag opviel.

Actiecomite opent website voor Lucia de B.
Doel: vinden van nieuwe informatie en getuigen
MAARSSEN – Psychiatrisch arts Metta de Noo-Derksen en haar broer Ton Derksen hebben een actiecomite opgericht voor de verpleegkundige Lucia de B. De familie, die samenwerkt met de B’s advocaat Stijn Franken, wil dat de strafzaak tegen de Haagse verpleegkundige heropend wordt.
Het actiecomite wil met de website www.luciadeb.nl nieuwe informatie en getuigen verzamelen die inzicht kunnen geven in het handelen van de verpleegkundige. Recent besloot de Hoge Raad dat het gerechtshof de straf die de B. is opgelegd moet herzien, maar accepteerde de bewijsvoering wel.

Negatieve beeldvorming
Volgens Metta De Noo en haar broer bestaat het enige bewijsmateriaal uit bloedgaasjes, die bij een tweede sectie zijn verkregen en waarin enige digoxine zou zijn aangetroffen. Ander bewijs zou de aanwezigheid van chloraalhydraat in het bloed van een overleden patient zijn. “Nota bene een geneesmiddel dat waarschijnlijk in een te hoge dosis aan de desbetreffende patient voorgeschreven was en waarmee bovendien medicatiefouten zijn gemaakt”, aldus De Noo in een ingezonden brief in dagblad de Gelderlander. Volgens de arts heeft de voortdurend negatieve beeldvorming bijgedragen aan de veroordeling van de verpleegkundige.

Previous post:

Next post: