Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   mag het een onsje meer wezen?

mag het een onsje meer wezen?

by de man in de zorg on June 22, 2007

donderdag 21 juni 2007
Daarlijk werken, kep de nacht. Lekker, twee nachten “eigen baas”. Tuurlijk een leidingevend verpleegkundig nachthoofd maar toch. Je bent baas in je eigen zorgtoko. Tijd om te schuiven, tijd om in de stille uren van de nacht een uitgebreid praatje te maken met bewoners die niet kunnen en willen slapen en misschien ergens mee ziten.
Tijd om mee te roken met bewoners die s’nachts niet kunnen slapen en een peuk gaan roken in de rokerswoonkamer….Kost je en kapitaal trouwens, overag betrapt worden op plaatsen waar je niet mag roken. Tis financieel niet leuk voor je.
Nacht, wel lichamelijk zwaarder. Ja, je kunt altijd terugvallen op je nachthoofd maar bij tillen, schuiven of wisselligging sta je er veelal alleen voor. Of wil je een bewoner met een “groot” ongeluk (te)lang laten liggen. Neen, dat doe ik wel “even”.
Neen, arbo regels verdwijnen Soms te vaak in de nacht, ook bij mij.
Las dat je 23 kilo mag tillen bij een collega logger. Kijk om me heen en ben op zoek naar die bewoner van 23 kilo. Neen, die hebben we niet. Mooie regels maar in de practijk misschien niet mogenlijk. Wel richtlijnen om te tillen maar toch. Ook ik doe vaak snel “even” tilen of maak het bed op in een te lage stand. Zet een bewoner recht en til ze op en gebruik geen liften.
Rugpijn? Eigen schuld, dikke bult.
Neen, mazzel, kep nog geen last van. M’n werkgever is best wel goed in de voorziening van tilmaterialen en zo. Goed spul.
Neen daalijk werken, nacht, gisteren vrij geweest.
Baas in eigen zorgtoko. Kep er zin in. Tot morgen, als ik uit bed kom met m’n suffe kop.
Oh ja, het artikel van de arbo en die 23 kilo tillen staat hier, bij collega logger gate.
naar dit artikel op zorglog.nl
Tot morgen

Previous post:

Next post: