Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   mag het veel meer zijn!

mag het veel meer zijn!

by de man in de zorg on April 7, 2009

mag het veel meer zijn!
Celstraf en tbs voor verkrachten bejaarden

ROTTERDAM (ANP) Een 43-jarige thuiszorgmedewerker moet twee jaar de cel in omdat hij drie hoogbejaarde vrouwen heeft verkracht en een vrouw aangerand. De rechtbank in Rotterdam legde dinsdag de man uit Krimpen aan den IJssel tevens tbs op.
De medewerker, die de slachtoffers al jaren kende, raakte van het verzorgen van de vrouwen opgewonden. Hij dacht dat hij het werk en zijn driften wel kon scheiden, maar vorig jaar zomer liep het mis. Zijn slachtoffers waren tussen de 86 en 93 jaar oud.

Twee jaar eerder ging Barend D, ook al in de fout door te masturberen bij een client op leeftijd. Hij zocht destijds hulp om zijn seksuele gevoelens te temperen. Hij erkende eerder al dat hij had moeten stoppen met zijn werk. Ik raakte slechts af en toe opgewonden en ik heb duizenden mensen gewassen. Maar als het gebeurt, is wel alle controle weg”, vertelde hij twee weken geleden tijden de zitting. Volgens hem was in de zomer sprake van een “gektemoment”.

De rechtbank rekende het de zorgmedewerker zwaar aan dat hij zich aan oude weerloze slachtoffers had vergrepen. De slachtoffers zijn wantrouwend ten opzichte van anderen, terwijl ze steeds meer afhankelijk zijn van anderen”.
Het Openbaar Ministerie (OM) had twee weken geleden twee jaar cel en tbs geeist.

Previous post:

Next post: