Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Mag ik twee maal plassen

Mag ik twee maal plassen

by de man in de zorg on September 7, 2010

Mag ik twee maal plassen
In de nacht gaan we elke nacht naar een bewoner toe, die “niet van ons” is maar die normaal gesproken hulp krijgt van de thuiszorg. Een maal per nacht mogen we naar haar toe. Niet meer….
In de nacht mag je een maal naar mevrouw toe, om een idiote tijd, vier uur in de nacht, om mevrouw uit bed te halen en haar te helpen om te gaan plassen. Nadat mevrouw geplast heeft word ze door ons begeleid naar haar stoel, een soort ligstoel waar mevrouw verder gaat slapen, tot de volgende ochtend. Dan word ze weer door de thuiszorg geholpen, waar zij onder valt.
Een maal per nacht hulp, terwijl ze misschien wel vaker hulp nodig heeft. Een maal, omdat de zorg niet meer dan deze ene maal word betaald. Gaat ze vroeg nar bed, en wil ze vroeg plassen, wat ook bij jouw en mij gebeurd, dan mogen wij volgends de regels die er zijn haar niet meer helpen. De papieren regels, want ik ben mens genoeg om me niet aan deze regels te houden.
Vanuit haar ligstoel, kan ze zelf naar de toilet lopen. Hulp die wij verlenen, van bed naar wc, dat kan ze niet. Mevrouw heeft de laatste tijd wat ongelukjes gehad. Regelmatig verliest ze wat urine en het maakt haar bang. Het gevolg is dat ze in haar ligstoel gaat slapen en niet meer naar bed gaat. Vanuit haar ligstoel kan ze zonder hulp naar de wc, en hoeft ze niet te wachten op de ene keer dat wij mogen helpen. Ze slaapt in haar ligstoel, en haar bed word niet meer gebruikt. Al dagen, weken en ja bijna maanden niet meer.
Het is triest dat dit zo gaat, en dat er niet meer word betaald om mevrouw meerdere malen per nacht te helpen. Te helpen, naar de wc….. want ook zij heeft net zoals ons wel eens van die nachten dat je meer dan 1 maal per nacht uit bed komt om te plassen, maar helaas word dit maar een maal vergoed. Volgens de verzekeringsmaatschappijen….. mag ze niet twee maal per nacht plassen….. neen, slechts een maal per nacht, want anders is ze te duur… en worden deze kosten van zorg niet betaald en vergoed….

Mag ik twee maal plassen
is een artikel op manindezorg
verpleeghuis zorg kleinschalig wonen anekdotes recept en recepten dat is manindezorg

Previous post:

Next post: