Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   magnetron recept en recepten aardappel visragout

magnetron recept en recepten aardappel visragout

by de man in de zorg on January 17, 2000

magnetron recept en recepten aardappel visragout

300 gr kabeljauwfilet
naar smaak citroensap
300 gr aardappelen
1 lente-uitje
35 gr boter
35 gr bloem
2 dl visbouillon
2 dl melk
3 wortelen
1 eetlepel mosterd
diepvriesdille en zout naar smaak

Leg de kabeljauwfilets in een wijde ovenvaste schaal, besprenkel ze met
citroensap en kook ze afgedekt op 100% in 3-5 minuten net aan gaar.
Boen intussen de aardappelen onder koud stromend water schoon, prik ze met
een vork in en pof ze tussen een dubbele laag wit keukenpapier op 100% in
7-9 minuten gaar.
Laat de aardappelen afgedekt 5 minuten nagaren, schil ze en snijd ze in
blokjes.
Maak de lente-ui schoon en snijd hem ragfijn.
Laat de boter in een ovenvaste schaal van 2 liter inhoud op 100% in ñ 2
minuten smelten, voeg de lente-ui toe en fruit die onafgedekt op 100% in 1
minuut glazig.
Roer de bloem erdoor en schenk er de bouillon en de melk bij.
Laat alles afgedekt op 100% 6-8 minuten aan koken.
Schrap en rasp intussen de worteltjes.
Neem met een houten lepel de bloem van de rand en de bodem en roer het
geheel met een garde glad.
Breng de saus op smaak met de mosterd.
Snijd de vis in blokjes en schep die met de aardappelen, de wortel, de
mosterd en dille naar smaak door de saus.
Breng de rago–t met nog wat zout op smaak en garneer met een takje dille.
Warm de rago–t eventueel kort door.

Previous post:

Next post: