Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   magnetron recept en recepten banketbakkersroom

magnetron recept en recepten banketbakkersroom

by de man in de zorg on January 17, 2000

magnetron recept en recepten banketbakkersroom

1 vanillestokje
2 1/2 dl melk
zout
2 eidooiers
40 gr witte basterdsuiker
250 gr bloem

Snijd het vanillestokje open en doe dit tezamen met de melk in een schenk-
kan.
Doe er een beetje zout bij en laat dit in de magnetron trekken, 15 minuten
op LAAG (10%).
Roer in een schaaltje de eidooiers met de basterdsuiker en vervolgens de
bloem los.
Haal het vanillestokje uit de melk, schraap de zaadjes eruit en doe die
terug in de melk.
Breng de melk aan de kook, 1/2 minuut op HOOG (100%).
Giet wat hete melk bij het eidooiermengsel en giet het vervolgens terug
bij de melk.
Roer met een garde goed door.
Zet de schenkkan terug in de magnetron en kook de banketbakkersroom in 1/2
minuut op HOOG (100%); klop daarbij om de 30 seconden door.
De banketbakkersroom is nu dik.
Laat de room in de koelkast afkoelen.
De room is te gebruiken als vulling voor tompoezen, soezen, kadetjes of
knapperige croissants.
Meng 2 eetlepels banketbakkersroom door 100 gr roomboter en 100 gr poeder-
suiker en u heeft creme au beurre.

Previous post:

Next post: