Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   magnetron recept en recepten gepocheerd fruit

magnetron recept en recepten gepocheerd fruit

by de man in de zorg on January 17, 2000

magnetron recept en recepten gepocheerd fruit

1/4 liter appelsap
1/4 liter water
2 eetlepels honing
1 kaneelstokje
25 gr rozijnen
2 kruidnagels
1 schil van een sinaasappel
2 peren
2 appels
1 mango

Doe in een schaal, de appelsap, het water, de honing, een gebroken kaneel-
stokje, de kruidnagels, rozijnen en een schoongemaakte schil van een
sinaasappel.
Doe de deksel op de schaal en breng het aan de kook 5 minuten op HOOG
(100%).
Schil intussen de peren en de mango.
Snijd deze vruchten in 4 of 8 stukken, afhankelijk van de maat van de
vruchten.
Doe deze bij het kookvocht en kook ze afgedekt 5 minuten op HOOG (100%).
Haal de kruidnagels en het kaneelstokje uit het kookvocht.
De gepocheerde vruchten zijn heerlijk als nagerecht met vanilleijs of
-vla, maar ook te serveren als bijgerecht.

Previous post:

Next post: