Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   magnetron recept en recepten gevulde kipfilets in rode wijnsaus

magnetron recept en recepten gevulde kipfilets in rode wijnsaus

by de man in de zorg on January 17, 2000

magnetron recept en recepten gevulde kipfilets in rode wijnsaus

4 kipfilets … 100 gr
1 platte plak roombrie van 100 gr
8 zeer kleine roosjes broccoli
4 plakjes rauwe ham
1 ui
1 klein teentje knoflook
zout, peper
1 1/2 dl rode wijn
2-3 theelepels ma‹zena
2 eetlepels creme fraiche

Sla de kipfilets tussen plasticfolie goed plat.
Snijd de brie in 4 plakken, leg op iedere kipfilet en plak en daarop 2
gewassen en drooggedepte roosjes broccoli.
Rol de kipfilet voorzichtig om de vulling.
Omwikkel iedere kipfilet met een plakje rauwe ham en zet de rolletjes met
een cocktailprikker vast.
Pel de ui en snipper hem zeer fijn.
Pel de knoflook en pers hem uit.
Leg de gevulde kipfilets in een ondiepe ovenvaste schaal, verdeel er de ui
en de knoflook met de wijn over en verwarm de schaal afgedekt 10-12
minuten op 300 Watt.
Neem de kipfilets uit het kookvocht, leg ze op een schaal en houd ze warm.
Roer de ma‹zena met 1 eetlepel water of wijn los en roer dit door het
kookvocht.
Verwarm het nog 1-2 minuten op 600 Watt tot de saus is gebonden en roer er
dan de creme fraiche door.
Schenk de saus over de kipfilets.

Previous post:

Next post: