Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   magnetron recept en recepten gevulde lamsrollade

magnetron recept en recepten gevulde lamsrollade

by de man in de zorg on January 17, 2000

magnetron recept en recepten gevulde lamsrollade

750 gr lamsborst
zout, peper

Voor de vulling:
2 lente-uitjes
1 teentje knoflook
5-6 groene olijven zonder pit
1 theelepel Proven‡aalse kruiden
2-3 sneetjes witbrood
1 ei
50 gr boter

Laat de lamsborst door de slager opensnijden en plat slaan.
Wrijf het lamsvlees goed in met peper.
Maak intussen voor de vulling de lente-uitjes schoon en snijd ze klein.
Pel het teentje knoflook en pers het uit.
Hak de olijven fijn.
Vermeng de lente-ui, de uitgeperste knoflook, de fijngehakte olijven en de
Proven‡aalse kruiden.
Snijd de korstjes van het brood, verkruimel het brood en vermeng het kruim
met het losgeklopte ei.
Meng er het uimengsel door en bestrijk de lamsborst hiermee.
Rol het vlees op en bind het op tot een rollade.
Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees hierin snel aan alle
kanten bruin.
Neem de rollade uit de pan, leg hem op een druipschaal in een passende
ovenvaste schaal en verwarm het vlees onafgedekt 18-20 minuten op 70%.
Dek de rollade met aluminiumfolie af en laat hem tenminste 5 minuten staan
alvorens hem aan te snijden.

Previous post:

Next post: