Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   magnetron recept en recepten gevulde visrolletjes

magnetron recept en recepten gevulde visrolletjes

by de man in de zorg on January 17, 2000

magnetron recept en recepten gevulde visrolletjes

8 verse visfilets (tong, griet of schol)
citroensap

Voor de vulling:
100 gr krabsticks
100 gr garnalen
1 eetlepel creme fraiche
1 eierdooier
zout, versgemalen zwarte peper

Voor de saus:
2 dl visbouillon (tablet) of 2 dl witte wijn
1 eetlepel ma‹zena
3 eetlepels slagroom
2 eetlepels fijngehakt bieslook
2 eetlepels fijngehakte peterselie

Voor de garnering:
50 garnalen
plakjes citroen

Snijd voor de vulling de krabsticks klein, maak ze los en vermeng ze met
de garnalen, de creme fraiche, de eierdooier en zout en peper naar smaak.
Leg de visfilets op een plat oppervlak en verdeel de vulling erover.
Strijk de vulling goed glad en rol de visfilets op, beginnend bij de
smalle kant.
Zet de visrolletjes met een cocktailprikker vast, leg ze met de naad naar
de beneden in een ondiepe ovenvaste schaal en besprenkel ze met citroen-
sap.
Zet de vis afgedekt in de koelkast, terwijl u de saus maakt.
Doe hiervoor de bouillon of de wijn in een glazen litermaat.
Roer de ma‹zena met de slagroom tot een glad papje en voeg dit met de
kruiden aan het vocht toe.
Breng de saus afgedekt in 3-4 minuten op 100% aan de kook en roer halver-
wege en na afloop goed door met een garde.
Laat de saus afgedekt op het aanrecht staan.
Zet de visrolletjes in de magnetron en verwarm ze afgedekt 7-9 minuten op
100%.
Warm de saus nog even door op 100% en schenk de warme saus over de warme
vis.
Bestrooi de visrolletjes met de garnalen en garneer met plakjes citroen

Previous post:

Next post: