Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   magnetron recept en recepten hamschotel met mangochutney

magnetron recept en recepten hamschotel met mangochutney

by de man in de zorg on January 17, 2000

magnetron recept en recepten hamschotel met mangochutney

1 ui
1/2 groene en 1/2 rode paprika
25 gr boter
300 gr hamblokjes
2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
2 theelepels kerriepoeder
4 eetlepels mangochutney
1 dl vers sinaasappelsap
200 gr verse of diepvries doperwten

Snipper de ui fijn en snijd de schoongemaakte en gewassen paprika’s in
dunne reepjes.
Smelt de boter in een glazen ovenvaste schaal van 1 1/2 liter inhoud
onafgedekt in ñ 1 minuut.
Doe de groenten bij de gesmolten boter en verwarm ze afgedekt 4-5 minuten
op 100%.
Roer de hamblokjes, de basterdsuiker, het kerriepoeder, de mangochutney,
het sinaasappelsap en de doperwten door de groenten en laat alles afgedekt
in 12-14 minuten op 50% door en door warm worden.
Laat de hamschotel voor het serveren enkele minuten nagaren.
Lekker met rijst of met krielaardappeltjes.

Previous post:

Next post: