Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   magnetron recept en recepten inktvis gevuld met tuinkruiden

magnetron recept en recepten inktvis gevuld met tuinkruiden

by de man in de zorg on January 17, 2000

magnetron recept en recepten inktvis gevuld met tuinkruiden

75 gr broodkruim
3 eetlepels fijngehakte verse tuinkruiden naar keuze
2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
zout, peper
1 losgeklopt ei
1 middelgrote schoongemaakte inktvis van 250 gr (bewaar de tentakels)
250 gr gepelde en kleingesneden tomaten
3 kleingehakte ansjovisfilets
1 1/2 dl droge witte wijn
1 1/2 dl vis- of groentebouillon
takjes tuinkruiden voor de garnering

Meng voor de vulling het broodkruim, de tuinkruiden, de kaas en zout en
peper in een kom.
Voeg het losgeklopte ei toe om het mengsel te binden en vul de inktvis met
dit mengsel.
Naai de inktvis met naald en draad voorzichtig dicht.
Doe de tomaten, de ansjovis, de wijn, de bouillon en zout en peper in een
grote schaal, leg de gevulde inktvis hierin en voeg de in stukjes gesneden
tentakels toe.
Zet de schaal afgedekt 10-12 minuten op de halfhoge stand in de magnetron
tot de inktvis zacht is.
Neem de inktvis uit de saus.
Schakel 8-10 minuten in op de hoogste stand tot de saus tot de helft is
gereduceerd.
Leg de inktvis terug in de saus en schakel 2-3 minuten in op de hoogste
stand tot de inktvis warm is.
Verdeel de saus over 4 borden.
Trek het draadje uit de inktvis en snijd hem in plakken.
Verdeel de plakken inktvis en de tentakels over de borden.
Garneer met een tuinkruidentakje naar keuze en dien de vis direct op.

Previous post:

Next post: