Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   magnetron recept en recepten kaasfondue

magnetron recept en recepten kaasfondue

by de man in de zorg on January 17, 2000

magnetron recept en recepten kaasfondue

1/4 liter droge witte wijn
500 gr belegen kaas, geraspt
2 eetlepels koffieroom
1 knoflookteentje
2 eetlepel ma‹zena
50 gr blauw-geaderde kaas
peper, zout, nootmuskaat

Snijd het knoflookteentje open en wrijf daar de schaal mee in.
Schenk de wijn in de schaal en breng dit aan de kook in 3 1/2 minuten op
HOOG (100%).
Roer de kaas door de wijn en zet de schaal 4 minuten op HOOG (100%),
daarbij de fondue iedere minuut even doorroeren.
Tot slot de ma‹zena door de koffieroom roeren en tezamen met de blauw-gea-
derde kaas aan de fondue toevoegen.
Op smaak maken met zout, peper en nootmuskaat.
1 minuut op HOOG (100%).

Previous post:

Next post: