Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   magnetron recept en recepten kabeljauw met mosterd roomsaus

magnetron recept en recepten kabeljauw met mosterd roomsaus

by de man in de zorg on January 17, 2000

magnetron recept en recepten kabeljauw met mosterd roomsaus

300 gr (diepvries) kabeljauwfilet
1 eetlepel citroensap
25 gr boter
1 theelepel bouillonpoeder
25 gr bloem
1 eetlepel Dijonmosterd
1 dl melk
1 eetlepel Limburgse mosterd
2 dl water
1/2 dl slagroom

Leg de (ontdooide) kabeljauwfilet in een schaal en sprenkel er wat ci-
troensap over.
Doe de deksel op de schaal en kook de vis gaar in 5 minuten op HOOG
(100%).
Laat de vis 2 minuten nagaren.
Smelt, voor de mosterd-roomsaus de boter in een schenkkan in 1 minuut op
HOOG (100%).
Klop met een garde de bloem erdoor, gevolgd door de melk, het water en de
bouillonpoeder.
Breng dit aan de kook in 2 minuten op HOOG (100%) Klop de saus door en
voeg de mosterd toe.
Zet de saus nog 1 minuut op HOOG (100%) terug in de magnetron.
Klop de saus goed door en voeg de slagroom tijdens het kloppen toe.
Giet de saus over de inmiddels nagegaarde kabeljauwfilet.

Previous post:

Next post: