Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   magnetron recept en recepten kabinetpudding

magnetron recept en recepten kabinetpudding

by de man in de zorg on January 17, 2000

magnetron recept en recepten kabinetpudding

50 gr rozijnen
50 gr krenten
3 eetlepels rum
200 gr cake of lange vingers
75 gr suiker
4 eieren
1 zakje vanillesuiker
4 dl melk

Was de rozijnen en de krenten en dep ze met keukenpapier droog.
Doe ze met de rum in een klein ovenvast schaaltje en verwarm ze afgedekt 1
minuut op 100%.
Laat ze afgedekt 5 minuten staan.
Snijd de cake in blokjes of breek de lange vingers in stukjes.
Leg in een ronde ovenvaste schaal van 18 cm doorsnee laag om laag de cake
of lange vingers en de rozijnen met de krenten.
Klop de eieren met de suiker en de vanillesuiker schuimig, voeg de melk
toe en schenk het mengsel over de cake.
Laat het tenminste 5 minuten intrekken, zodat het gebak geheel is door-
weekt.
Verwarm de pudding onafgedekt 13-15 minuten op 30% tot het midden is
gestold.
Laat hem afgedekt enkele minuten nagaren alvorens de pudding te serveren,
eventueel met een koude vanillesaus.

Previous post:

Next post: