Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   magnetron recept en recepten lamsragout

magnetron recept en recepten lamsragout

by de man in de zorg on January 17, 2000

magnetron recept en recepten lamsragout

500 gr lamsbout zonder been
50 gr boter
2 kleine uien
1 eetlepel bloem
1 eetlepel (rode wijn)azijn
3 dl kippebouillon (tablet)
1 takje rozemarijn
zout, peper

Snijd het lamsvlees in blokjes.
Verwarm de boter in een glazen schaal onafgedekt 1 minuut op 100%.
Snipper de uien, schep ze door de boter en laat ze onafgedekt in 3-4
minuten op 100% glazig worden.
Schep het vlees door de ui en verwarm het afgedekt 7 minuten op 100%.
Schep de bloem en de azijn door het vleesmengsel.
Verwarm de bouillon in een glazen litermaat onafgedekt 2 minuten op 100%
en schenk hem vervolgens bij het vlees.\
Voeg de rozemarijn toe en laat het geheel afgedekt in 10 minuten op 100%
gaar worden.
Breng op smaak met zout en peper.

Previous post:

Next post: