Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   magnetron recept en recepten limoenpudding met granaatappelsaus

magnetron recept en recepten limoenpudding met granaatappelsaus

by de man in de zorg on January 17, 2000

magnetron recept en recepten limoenpudding met granaatappelsaus

2 granaatappels
2 eetlepels grenadine
2 1/2 theelepel limoensap
3 theelepels ma‹zena
vet en 1 eetlepel griesmeel voor de vormpjes
2 eieren
1/2 dl room
30 gr gezeefde poedersuiker
de fijngeraspte schil van 2 limoenen
2 eetlepels tarwegriesmeel
citroenmelisse om te garneren

Haal de pitjes uit de granaatappels.
Pureer 2/3 van het vruchtvlees, wrijf het sap door een zeef en kook het 2
minuten op de hoogste stand.
Roer 2 theelepels ma‹zena glad in 1 theelepel limoensap en de grenadine en
meng deze liaison door het sap en kook nog 2 minuten op de hoogste stand.
Vet 4 vormpjes in en strooi er griesmeel in.
Splits de eieren en klop het eiwit en de room stijf.
Klop de eierdooiers cremig met de poedersuiker, 1 theelepel ma‹zena de
limoenschil, de rest van het limoensap en 1 eetlepel water.
Spatel er het tarwegriesmeel, de room en het eiwitschuim door en vul de
vormpjes hiermee.
Zet de vormpjes in kruisvorm in de magnetron en gaar de pudding ong 3
minuten op de hoogste stand.
Verdeel de saus over 4 borden, maak de rand los van de vormpjes en stort
de puddinkjes op de borden.
Strooi er de rest van de granaatappelpitten over en garneer met citroenme-
lisse.

Previous post:

Next post: