Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   magnetron recept en recepten roomparfait met warme bramen

magnetron recept en recepten roomparfait met warme bramen

by de man in de zorg on January 17, 2000

magnetron recept en recepten roomparfait met warme bramen

2 eieren
2 eidooiers
125 gr suiker
½ vanillestokje
2 1/2 dl slagroom
250 gr bramen
2 dl Creme de Cassis
1 theelepel vanillesuiker
munt naar smaak

Klop de eieren, de dooiers, de suiker en de zaadjes uit het vanillestokje
met een mixer schuimig tot het mengsel als een lint van de lepel loopt.
Verwarm het mengsel onafgedekt 2-3 minuten op 100% en klop het met een
garde om de 15 seconden door.
Laat het mengsel, zodra het is gebonden, afkoelen.
Klop intussen de slagroom stijf en spatel hem snel door het eimengsel.
Giet het mengsel in een rechthoekige vorm van ñ 6 dl inhoud en zet de vorm
12 uur in de vriezer.
Was de bramen vlak voor het serveren en verwarm ze in een schone glazen
litermaat met de Creme de Cassis en de vanillesuiker afgedekt 2-3 minuten
op 100%.
Dompel de vorm met de parfait kort in kokend water, stort hem en snijd hem
in plakken.
Leg op elk bordje 1-2 plakjes parfait en garneer met de warme bramen en
een takje munt.

Previous post:

Next post: