Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   magnetron recept en recepten salade met ei en pindasaus

magnetron recept en recepten salade met ei en pindasaus

by de man in de zorg on January 17, 2000

magnetron recept en recepten salade met ei en pindasaus

4 eieren
300 gr winterwortel
100 gr taug‚
1/2 krop ijsbergsla
1/2 komkommer

Voor de saus:
4 eetlepels sat‚sauspasta uit een pot
het sap van 1 sinaasappel

Kook de eieren hard en pel ze.
Rasp de schoongemaakte wortel grof.
Was de taug‚ en laat deze uitlekken.
Snijd de ijsbergsla in smalle reepjes.
Snijd de komkommer in plakjes.
Roer de sauspasta en het sinaasappelsap in een steelpannetje op laag vuur
door elkaar, of zet het 1 1/2 minuut in de magnetron op 750 Watt en laat
de saus in een kom afkoelen.
Meng de wortel en de taug‚ en schep deze in het midden van een platte
schaal.
Verdeel er de ijsbergsla omheen.
Garneer met plakjes komkommer en partjes ei en geef de saus apart bij de
salade.

Previous post:

Next post: