Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   magnetron recept en recepten upside downtaart

magnetron recept en recepten upside downtaart

by de man in de zorg on January 17, 2000

magnetron recept en recepten upside downtaart

50 gr boter
100 gr lichtbruine basterdsuiker
1 groot blik ananas
8 kersen
3 eieren
125 gr witte basterdsuiker
125 gr bloem
zout
1 theelepel bakpoeder

Smelt de boter met de suiker in 1 minuut op HOOG (100%).
Vet een quichevorm van 27 cm doorsnee in en giet de gesmolten boter met de
suiker hierin.
Laat 7 ananasschijven uitlekken en dep ze met keukenpapier droog.
Verdeel de schijven over de vorm en leg in elke schijf een kers.
Mix in een kom de eieren met 3/4 dl ananassap schuimig.
Doe lepelsgewijs de witte basterdsuiker, gevolgd door de bloem, het zout
en het bakpoeder bij het beslag en schenk dit beslag over de ananasschij-
ven.
Zet de quichevorm in de magnetron en bak de taart in 15 minuten HOOG
(100%).
De taart is klaar als hij droog aanvoelt.
Laat de taart iets afkoelen alvorens hem op een plat bord of op een taart-
schaal te keren.

Previous post:

Next post: