Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   magnetron recept en recepten varkensstoofschotel met bier

magnetron recept en recepten varkensstoofschotel met bier

by de man in de zorg on January 17, 2000

magnetron recept en recepten varkensstoofschotel met bier
(2 personen)

1 sjalotje
250 gr varkenslapjes
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel azijn
2 theelepels tomatenpuree
1 theelepel tijm
1 theelepel majoraan
zout, (versgemalen) peper
1 laurierblaadje
2 dl donker bier
1 dunne prei (ñ 100 gr)
1 kleine winterwortel (ñ 150 gr)
1 plakje ontbijtkoek

Pel en snipper het sjalotje.
Snijd het vlees in blokjes.
Doe de mosterd, azijn, tomatenpuree, tijm, majoraan, 1 theelepel zout en
peper in een glazen schaal en roer dit door elkaar.
Schep het vlees en de sjalot erdoor.
Voeg het laurierblaadje en het bier aan het vlees toe en laat het even
staan.
Maak intussen de prei en de wortel schoon, was ze en snijd ze in stukjes.
Snijd de ontbijtkoek in stukjes.
Schep de prei, wortel en ontbijtkoek door het vlees.
Dek de schaal met een glazen deksel of met magnetronfolie af.
laat de stoofschotel in de magnetron in 20-25 minuten op 525/600 Watt gaar
worden.
Schep tussentijds regelmatig door.
Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
Lekker met gekookte aardappels en een gemengde salade.

Previous post:

Next post: