Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   magnetron recept en recepten vissoep

magnetron recept en recepten vissoep

by de man in de zorg on January 17, 2000

magnetron recept en recepten vissoep

20 gr boter
1 kleine prei
15 gr bloem
1 visbouillonblokje
4 dl heet water
1/2 dl witte wijn
200 gr visfilet
25 gr garnalen
2 eetlepels creme fraiche
takje dille

Smelt de boter in een schaal in 30 seconden op HOOG (100%).
Was de prei en
snijd ze in hele smalle reepjes.
Roer de bloem en de prei door de boter en
zet de schaal met een deksel in de magnetron 2 minuten op HOOG (100%).
Voeg het visbouillonblokje, water en wijn toe en breng dit aan de kook 3
minuten op HOOG (100%).
Snijd de visfilet in kleine stukjes en voeg dit toe aan de visbouillon,
laat de vis gaar worden in 4 minuten op MIDDEN LAAG (30%) Voeg tot slot de
garnalen en creme fraiche toe.
Knip wat verse dille boven de soep.

Previous post:

Next post: