Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   magnetron recept en recepten visterrine met zalm

magnetron recept en recepten visterrine met zalm

by de man in de zorg on January 17, 2000

magnetron recept en recepten visterrine met zalm

400 gr kabeljauwfilet
200 gr gefileerde zalm
2 eieren
2 gehakte sjalotjes
2 eetlepels witte wijn
2 eetlepels creme fraiche
2 theelepels Dijonmosterd
zout, peper
fijngehakte peterselie
fijngehakte dille

Pureer de kabeljauwfilet met de eieren, de room, de mosterd, zout en peper
in een keukenmachine tot een glad mengsel.
Stoof de uitjes 5 minuten in de wijn en schep ze met de peterselie en de
dille door het vismengsel.
Schep de helft van het mengsel in een met magnetronfolie beklede glazen
pƒt‚vorm (het folie moet 5 cm over de rand hangen).
Leg de in repen gesneden zalm erop, dek af met de rest van het vismengsel
en vouw het folie erover.
Druk de inhoud goed aan en laat de terrine in 15-17 minuten gaar worden
(350 Watt).
Laat hem in de vorm afkoelen.

Previous post:

Next post: