Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   magnetron recept en recepten wijngelei met vruchten

magnetron recept en recepten wijngelei met vruchten

by de man in de zorg on January 17, 2000

magnetron recept en recepten wijngelei met vruchten

4 blaadjes witte gelatine
300 gr zacht fruit (bijvoorbeeld kleine aardbeien, frambozen en/of bramen)
75 gr suiker
2 dl droge rode wijn
eventueel wat citroensap
gezoete stijfgeslagen slagroom

Laat de gelatine in ruim koud water weken.
Maak het fruit schoon, was het en laat het uitlekken.
Doe het fruit met de suiker in een ovenvaste schaal van 1 1/2 liter inhoud
en verwarm het afgedekt ñ 3 minuten op 100% tot het zacht is.
Voeg de wijn en eventueel nog wat suiker en/of citroensap toe.
Knijp de gelatine uit en laat hem in een klein ovenvast schaaltje onafge-
dekt in ñ 10 seconden op 100% smelten.
Roer de gelatine door het wijn-fruitmengsel, doe de gelei in 4 schaaltjes
en laat opstijven.
Stort de gelei en garneer met stijfgeslagen slagroom en eventueel wat
fruit en verse blaadjes munt.

Previous post:

Next post: