Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   magnetron recept en recepten zoetzure lamsgehaktballetjes

magnetron recept en recepten zoetzure lamsgehaktballetjes

by de man in de zorg on January 17, 2000

magnetron recept en recepten zoetzure lamsgehaktballetjes

500 gr lamsgehakt
3 sneetjes wittebrood zonder korst
melk
zout, peper
1 ui
2 stengels bleekselderij
2 eetlepels olie
1 blik gepelde tomaten
3 eetlepels tomatenpuree
3 eetlepels wijnazijn
1 eetlepel bruine basterdsuiker
2 dl bouillon van tablet
1 eetlepel rozebottelgelei
1 theelepel gedroogde basilicum
zout, peper
limoen

Week het brood in melk tot het zacht is.
Knijp het brood uit, vermeng het met het gehakt en zout en peper en draai
van het gehakt kleine balletjes.
Pel de ui en snipper hem fijn.
Ontdoe de bleekselderijstengels van draden, was ze en snijd ze klein.
Verwarm de olie in een ovenvaste schaal van tenminste 2 liter inhoud
onafgedekt 1 minuut op 100%, schep de ui en de bleekselderij erdoor en
verwarm alles onafgedekt 3-4 minuten op 100% tot de groenten glazig zijn.
Voeg de gehaktballetjes toe en verwarm het gerecht onafgedekt nogmaals 3-4
minuten op 100%.
Schep de rest van de ingredi‰nten erdoor en verwarm de schaal afgedekt ñ
20 minuten op 70%.
Roer tussentijds eenmaal.
Serveer deze zoetzure gehaktballetjes met rijst.

Previous post:

Next post: