Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   magnetron recept en recepten zwarte bessenmuffins

magnetron recept en recepten zwarte bessenmuffins

by de man in de zorg on January 17, 2000

magnetron recept en recepten zwarte bessenmuffins
(18 stuks)

175 gr verse schoongemaakte zwarte bessen (of diepvries)
1 eetlepel fijne witte suiker
175 gr gemout tarwemeel (reformwinkel)
1 1/2 theelepel bakpoeder
6 eetlepels magere melk
125 gr lichtbruine suiker
6 eetlepels saffloerolie
1 groot los geklopt ei

Voor de deklaag
4 eetlepels lichtbruine suiker
1/2 theelepel gemalen kaneel

Doe de zwarte bessen en de suiker in een kom, dek die losjes af en zet hem
1 1/2-2 minuten in de magnetron op hoog, tot de bessen zacht, maar nog
heel zijn.
Roer het mengsel daarbij eenmaal door.
Als de bessen langer in de magnetron staan, gaan ze bij het door het
beslag roeren kapot.
Laat de bessen afkoelen.
Bekleed intussen een magnetron-muffinvorm met 6 bakjes of bekleed 6 losse
bakvormpjes met 2 papieren bakvormpjes, dus 2 in ieder vormpje.
Zeef de bloem en het bakpoeder in een kom en doe de in de zeef achterge-
bleven korrels er weer bij.
Voeg de melk, de bruine suiker, de olie en het ei toe en schep er voor-
zichtig de zwarte bessen door.
Neem 1/3 deel van het mengsel en vul hiermee de papieren bakjes voor de
helft.
Zet de vorm of de vormpjes 2 1/2-3 minuten in de magnetron op vol vermogen
en draai de vorm na 1 1/2 minuut een halve slag.
Meng intussen de suiker en de kaneel voor de deklaag en bestrooi iedere
muffin, zodra ze uit de magnetron komen, met wat van het suiker-kaneel-
mengsel.
Verwijder de papieren bakjes van de muffins en laat ze op een rooster
afkoelen.
Ga met de overblijvende 2 porties muffins net zo te werk.

Previous post:

Next post: