Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   makkelijker kunnen we het niet maken

makkelijker kunnen we het niet maken

by de man in de zorg on March 1, 2006

makkelijker kunnen we het niet maken
Gisterenavond op internet; kep een mail uit Timboektoe met een griep gekregen. Een virus wat niet ontdekt was door mijn virusscanner en ja; mijn hele computer heeft laten vastlopen. Leuk joh. Dank je voor het toezenden hi?rvan.

Dus ja; gisteren aan het rommelen geweest en veel opnieuw geinstaleerd en geherinstalleerd. Ja; bijna klaar; vandaag doe ik de rest; vanavond of zo. Dan mijn wanadoo software en mijn draadloze lifebox nog instaleren en dan ben ik klaar.
Neen; vandaag bezig geweest al met de belastingpapieren. De jaarlijkse wanhoop en pluksekaalstrijd met Den Haag.
Makkelijk; je kan alles per compter doen tegenwoordig. Alles; betalen bij diverse webwinkels en je bankzaken via de computer doen. Dit alles met een beveiligde verbinding en lijn en alles versleuteld. Veilig met een Hoofdletter. Versleuteld en encripties of hoe dat ook moge heten.
Ja; kep er alle vertrouwen in; dat veilige internet en bankieren.
Al word ik honderd jaar; ik zet nooit geen privacy gegevens op mijn pc en bewaar niets op mijn computer wat een ander niets aangaat.
Neen; ik zal ook nooit aan veilig internet bankieren gaan doen en al zou ik voor normaal bankeren moeten gaan betalen…dan betaal ik daarvoor maar. Neen; voor mij geen veilige transacties op internet; hoe versleuteld ze ook mogen zijn en hoe veilig dat het ook is.
Ja; bijna klaar en dan alles maar per post opsturen en niet via de pc. Liever via de postbode.

Neen; gisteren een virus gelopen op mijn pc; bedankt meneer uit Timboektoe; en daarlijk alles van wanadoo instaleren; ook mijn draadloze internet verbinding naar mijn livebox van wanadoo.

En nu……zonder wanadoo…..lekker surfen op het internet met de zeer beveiligde en betrouwbare internetverbinding van de buren. Het voodeel dat we beiden veilig internet hebben; en ook hij en een ieder een zeer beveiligde internet verbinding heeft; waar elke willekeurige sukkel op kan inloggen en kan internetten.
Denk daaraan eens aan als je daarlijk “makkelijk veilig betrouwbaar en met versleuteling je giro en je bankzaken gaat bekijken. Denk daarbij ook aan als je daarlijk de belasting aangifte per computer gaat verzenden en in orde aan het maken ben….Want wie weet leest er wel iemand mee.
Succes met je veilige internet en je bankzaken!
Alle financiele dingen per computer; “makkelijker kunnen we het niet maken”!

Previous post:

Next post: