Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Mannen hebben ook wel eens pijn

Mannen hebben ook wel eens pijn

by de man in de zorg on January 31, 2006

Mannen hebben ook wel eens pijn
31-01-06
Kwam Peter tegen op de Binnenban. Hij stond te wachten op zijn partner.
We praten even; en het ging over van de week.
Had onenigheid met mijn vriendin.
Ze was boos op mij. Ik had me verslapen. Op zichzelf niet zo erg; oke we moesten beiden werken; maar ik zou haar wakker maken. Zodoende kwam ze ook enorm in tijdnood.
“Vrouwen, ik snap ze niet” gaf ik tegen Peter aan.
Hij keek me begripvol aan.
“Ja vrouwen….”

Weetje; ik snap ze niet; en hoe langer ik met ze omga; hoe minder ik ze begrijp; althans zo lijkt het.
Wee?je; als vrouwen pijn hebben willen ze verwend worden. Ach, ik kan dit niet, ach ik kan dat niet.
Met alle liefde doe ik veel exra voor haar en ik doe er ondanks dat ik het druk heb met liefde deze dingen erbij.
Oke; en als ik of als wij als mannen wat hebben…”ach stel je niet zo aan. Oh ja; wil je dit nog en even doen en dat”.
ja; weinig begrip soms; voor ons als man; van de kant van vrouwen. We (lees wij mannen) zeuren vinden ze en ach het valt wel mee.

Vrouwen hebben regelmatig ergens last van. Soms veel; soms erg veel; soms heeeeeel veel. Ik begrijp dat het allemaal heel erg is. Telkens een beetje of telken ditjes en datjes. Dus regelmatig. Regelmatig van “Ach ik heb hier pijn, ach ik kan dat niet”.
Als wij mannen wat hebben; die enkele keer; dan is het echt wat! Dus die zeer enkele keer, dan hopen we op wat begrip…….
Als wij pijn hebben dan is dat echt pijn en niet zoals bij vrouwen telkens een beetje pijn.

Een kennis was onlangs grieperig en haar vriend deed alles voor haar; echt alles. Ze werd werkelijk in de watten gelegt door hem.
Na een week had hij een keer flinke rugpijn; je zag het aan z’n lopen. Net vordat hij de trap opliep hoorde ik zijn vrowu zeggen. “Zet je nog even de vuilnisbak buiten”. “Ja maar mijn rug”, hoorde ik hem. “Ach stel je niet zo aan” zei ze.

Peter begreep me goed.
Ja vrouwen, ik begrijp ze ook niet. Vrouwen telkens een beetje pijn; mannen echte pijn; maar dan zelden. En ja; wij mogen niet klagen; ging hij verder.
Ja, Peter; die ik zag wachtend op zijn partner op de Binnenban; is een van de weinige mensen in mijn omgeving die me berijpt. Vrouwen begrijpen me soms niet. Peter; een zeer begrip vol iemand; zeker.

“Oh daar is mijn relatie” gaf Peter aan. Zijn vriend kwam naar hem toe en ze omarmde elkaar. “Ja; vrouwen we begrijpen ze echt niet” gaven ze aan.
Ja; en ik……..hoe langer ik met ze omga; hoe minder ik ze gaat begrijpen. Maarja; ik kan niet zonder mijn lieve vriendin.

Previous post:

Next post: