Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   meer bestek hoeft niet veel te kosten

meer bestek hoeft niet veel te kosten

by de man in de zorg on October 18, 2012

Neen, we hebben een project bij onze zorggroep lopen dat “van goed naar beter” heet. Niets met wegwerkzaamheden te maken, dat is van a naar b(eter) maar het is gewoon de naam van het project. In het kort komt het er op neer om te werken aan een stuk kwaliteitsverbetering bij de bewoners. Dit uit zich in een hogere waardering voor onze goede zorg en dan zal er wel iets met geld komen denk ik. We werken in groepjes, en ik zit in het groepje om in een ander locatie de recreatiezaal te verbeteren, want het gaat ook om, om bij elkaar te verbeteren. Het verbeteren van de recreatiezaal is een van de twee punten voor verbeteren van ons groepje. Het is wel mooi daar, maar nieuwe inzichten kunnen het net wat beter maken, en een blik van buiten kan daarbij werken.
Het andere verbeterpunt waar we aan werken op mijn locatie, is het neerhangen van een activiteit bord(je) in de huiskamers, zodat de bewoners weten dat nadia donderdag gym geeft en bep op dinsdag liedjes zingen heeft. Een verbeterpunt op mijn afdeling gerealiseerd door het project “van goed naar beter”, en zeker een verbeterpunt wat direct ten goede komt aan onze bewoners, op mijn afdeling op mijn locatie. Van goed naar beter is een groot project en houd veel in, en om eerlijk te zijn ik geloof in de doelstellingen ervan. Een kwaliteitsverbetering hoeft niet groot te zijn en kostbaar te zijn wil het merkbaar wezen.

Een van de punten die als individueel punt naar voren was gebracht op mijn afdeling, was meer bestek. Budgettair was er niet veel ruimte voor, er iets altijd niet te veel geld, maar er zijn creabeas op mijn afdeling mee bezig geweest. Ze hebben alle handtasjes van de bewoners die we verzorgen nagekeken en ook de nachtkastjes nagelopen. Ja, er wordt veel geleend door onze dementerende bewoners en het resultaat was schrikbarend hoog. Een ongekende berg lepels, vorken messen en theelepeltjes is gevonden in handtasjes en kastjes van bewoners.
Iedereen is er van overtuigd denkt dat het project “van goed naar beter” enorm goed loopt op de afdeling en men is dankbaar voor zoveel nieuw bestek. Een goed idee, tasjes nalopen en merkbaar…. Meer gestolen bestek terug. Neen, alles is terug gestolen van dementerende bewoners die dat ooit hebben gestolen, maar wel bij bewoners die vergeten zijn dat ze dat ooit gestolen hebben . Bestek is er weer in overvloed op mijn afdeling. En nu iedereen maar denken dat van goed naar beter zo goed werkt, en dat de resultaten wel zeer snel; merkbaar zijn. Neen, gewoon het gestolen bestek terug lenen heeft een ongelooflijk snel resultaat opgeleverd bij van goed naar beter.
Ik weet zeker dat in het pr blad over van goed naar beter, deze duidelijk meetbare verandering uitgebreid beschreven zal worden, van hoe snel goede ideeen worden toegepast en hoe merkbaar (en meetbaar) dit is

Previous post:

Next post: