Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Mens

Mens

by de man in de zorg on February 1, 2006

Mens
Weetje ; ik heb eigenlijk vandaag helemaal geen zin om een verhaal te schrijven. Geen zin om een stukje neer te zetten waarbij er misschien wel een glimlach bij lezers komt of dat men nadenkt. Of dat men wel dan niet meeleeft of wat dan ook. Neen geen zin om dat of wat dan ook te schrijven.
Neen; soms be je net een mens in de zorg en neem je dingen (teveel) mee naar huis.
Je ken dat wel ; twenty for seven. Neen het was twenty seven tree.
Klote!
Voel me machteloos en ja wat nog meer……. Drie bewoners in iets meer dan een dag overleden en dat gaat ook mij niet in de koude kleren zitten. Bewoners die ik maandenlang heb verzord; die ik door en door kon en waarmee ik vreugde en ook verdriet heb gedeeld.
Drie bewoners; in iets meer dan vierentwintig uur overleden.

Sorry; ben soms net ook een mens aan het bed. Trek het me ook wel aan. Maar goed. Betekend dat je mens bent en niet zomaar een zorgverlener aan het bed. Ohh bewoner die en die is overleden….oh ja en gelijk dit naast zich neer leggend en er niet meer bij stilstaan.
Sorry; zo ben ik niet.
Mensen; bewoners en familie; ik kon ze door en door. Binnen zien komen en maandenlang verzorgd. Achertuit zien gaan; en de laatste dagen….ach ja, laat maar.
Tuurlijk, je ziet bewoners achteruitgaan; weet dat het slecht gaat; maar toch. Drie is teveel; zeker ook voor mij.
Het raakt me; en ik kan er gelukkig thuis over praten. Neen die deur van mijn werk sluit niet achter me; en alles vergeten zeind.
Neen; daar en ik teveel mens voor. Niet dat anderen niet zo zijn; maar we zijn allen aan het bed verschillend; ook ik. Kan soms dingen teveel naar huis nemen, en gelukkig daar goed over praten thuis. Belangrijk voor me. Ik moet even praten; om het even een plekje te geven en weer verder te gaan…..want morgen is er al weer een opname voor 1 van die drie “lege” bedden gepland.
Goedenmorgen; ik ben Johan; dit is uw kamer………………..

Previous post:

Next post: