Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   menu c

menu c

by de man in de zorg on May 23, 2007

menu c
Vannacht gewerkt. laatste bewoner ging om half een naar bed. Het was gezellig. Als ik naar m’n werk ga rfiets ik langs een grote sloot. Wel leuk, al die eenden en waterkippen. Afgelopen weken talloze nesten gezien en later trotse moeder eenden met kroost zien opgroeien en later zwemmen. Afgelopen weken zaten er een waterkippen te broeden. Wel leuk, eerst druk bezig geweest met bouwen van een nest en zo. Elke dag als ik langsreed waren ze druk in de weer. Eenmaal op het nest was het wachten, broeden, wachten op de kuikens. Wat me afgelopen wel opviel als ik s’morgens langsreed, was dat het nest bezoek had gekregen. Een grote vogel die het nest zeer goed in de gaten hield.

Zaterdag toen ik langsreed was moeder van het nest en zaten er een stuk of vijf kleintjes in het nest. Moeders, druk bezig met de catering. Gisteren toen ik s’morgens langsreed waren er nog slechts een drietal over en nog steeds die grote vogel het nest goed in de gaten houdend in de buurt. Je zag hem bijna denken, wat eet ik binnenkort. Menu a b of c. 

Vanmoren reed ik langs. Het nest was leeg en moeder was zonder kroost in het water. Geen enkel kuikentje was in of in de buurt van moeders of het nest. Ook de grote vogel die altijd in de buurt van het nest stond, was verdwenen. Ik denk dat de vogel enorme honger heeft gehad en gelijk maar menu a, b, en c heeft genomen. Tot morgen.

Previous post:

Next post: