Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Met ontslag

Met ontslag

by de man in de zorg on October 12, 2004

met ontslag
Vandaag is een bewoner met ontslag gegaan. Jammer; maar goed voor haar. Mevrouw was een echte Rotterdammer. Recht voor zijn raap en zeker niet om de dingen heen draaien.
Lief mensje; woonde op zuid en is via omwegen in het verpleeghuis terecht gekomen waar ik werk.
Ze was altijd aanwezig en hield van gezelligheid. Was lief een spraakzaam tegen zowel familie; verzorging en mede bewoners.Luid pratend en met vele handbewegingen altijd in de weer. Ze was altijd in voor een praatje en een dolletje.
Toch was ze anders dan de meeste bewoners die ik op mijn somatische afdeling verzorg.
In de tijd dat ik haar heb verzorgd is mevrouw achteruit gegaan; zowel lichamelijk als geestelijk. Soms haalde ze dingen door elkaar en waren dingen waar te nemen die men bij bewoners tegenkomt die aan grote vergeetachtigheid lijden.
Vandaag is ze met ontslag gegaan.
Ze is naar een andere zorginstelling gegaan waar men bewoners kleinschalig verzorg. Ze is naar een woongroep gegaan met acht bewoners in een groepje. Men verleend daar angepaste zorg aan bewoners die dementerend zijn. Gezamenlijk eten en drinken; samen ontbijten en zorg bieden op een aangepaste manier waarbij de mogelijkheden van de bewoners goed naar voren komen. In een omgeving die bewoners prikkelt en die zich richt op wat de bewoner nog kan en niet op wat de bewoner niet kan.
Mooie projecten waarbij de zorg optimaal is. Komt steeds vaker voor dit soort vormen van zorg voor en zullen steeds meer voor gaan komen.
Mevrouw zal daar beter op haar plaats zijn dan op de grote somatische zorgafdeling; gezien haar ziektebeeld; wa?r zij maanden heeft gewoond.
Het is beter voor mevrouw; maar ik vind het jammer dat ze weg is.
Er zijn bewoners die je heel lang bij blijven. Mevrouw was er zeker een van.
Meer weten over deze projecten van kleinschalig wonen voor dementerende bewoners?
Kijk dan eens op: http://www.wonenmetdementie.nl

met ontslag
is een artikel op manindezorg
verpleeghuis zorg kleinschalig wonen anekdotes recept en recepten dat is manindezor

Previous post:

Next post: