Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   met…..ach laat maar

met…..ach laat maar

by de man in de zorg on March 22, 2006

met…..ach laat maar
Tis toch niet te geloven.
Oh neen; zo begin ik nooit sorry.
Gisteren gewerkt; op de EMZ. Ja; en wat vond je ervan? Ja ; hoe zal ik het zeggen. De extra murale zorg; ‘n soort thuizorg. Zorg zoals de bewoner het wilt; waar veel kan; zoniet alles kan. Anders denken en handellen en ook doen.
Niet wat voor mij het belangrijkste is; maar voor een bewoner en zoals hij of zij dat wil. Niet zoals velen denken met een stopwatch in je hand maar tijd voor een goede en nette verzorging neer te zetten. De extra murale zorg.
Ja; hoe beviel het daar. Ja; het beviel me wel enorm goed weer; ondanks dat ik was uitgeleend en ik ook op mijn zorgafdeling niet beperkt ben in mijn doen en laten…

Oh ja; welkom derde etage van de “buren”; leuk dat jullie ook regelamtig meelezen. Althans dat hoorde in van mijn vriendin. Leuk <img src=”/.shared-ilsemedia/themes/common/icon_wink.gif” class=”emoticon” alt=”” />

Oke; tis toch niet te geloven en misschien wel onbegrijpelijk. Ja;waar heb ik het over. Niet te hard zeggen; ik heb het over…ach laat maar. Sorry hoor; ze doen enorm veel goeds; maar toch. Toch kan ik me er met m’n hoofd soms niet bij.
Soms word een bewoner opgehaald voor een uitstapje naar familie. Hij wil er van 14.00 tot 16.00 wezen. Regelmatig worden ze als laatste in de rit op de plaats van bestemming gebracht. Het gevolg is dat een bewoner bijvoorbeeld pas om half drie bij de familie is. Stel hij word bij de terugtocht ingeplaast als eerste in het busje; dan kan het wezen dat een bewoner al om 15.45 word opgehaald bij de familie. Door dit loopt een bewoner een heel stuk bezoektijd mis. Twee uur lekker weg word anderhalf uur. Een grote tijd voor weggaan word er verwacht dat de bewoner klaar staat; maar regelmatig word de ophaaltijd verlaat. Ook als ze bij de familie zijn word de ophaaltijd wel op tijd of eerder en dan gaan ze daar dus eerder weg. Groepsvervoer heet dat; en bij ons in mooi Hoogvliet…….ach laat maar. Hoor er veel over; soms te veel; over de organisatie van…ach laat maar. Over vergeten bewoners; (niet ingepland); sightseeing door Rottdam en ja; als eerste worden opgehaald en als laatste worden weggebracht.
Tis soms triest en misschien soms niet te begijpen; maar wie ben ik om dat wel te begrijpen. Een ieder die hiermee te maken heeft weet soms wat…..ach laat maar soms inhoud. Sorry hoor.

Tis zo verdomd zonde; kunnen ze naar famile; iets enorm belangrijks voor de ouderen…heb je soms met…ach laat maar te maken. Gezegend ben je dan misschien. Ja; ik kan het wel denken; maar wie ben ik. Tis jammer dat het soms (regelmatig) zo gaat!

Previous post:

Next post: