Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   meten is weten

meten is weten

by de man in de zorg on December 5, 2010

meten is weten
Helaas helaas….. als er een activiteit is op de afdeling zou het soms wat prettiger wezen dat je wat ruimer staat in je personeel. Wat meer personeel, of een paar extra uren om er wat leuks van te maken. Wat leuks van een sinterklaasfeest, een gezellige avond… zodadelijk kerstavond en oud en nieuw.
Je kan het aanvragen, je kan er om smeken, al klinkt dat heel gek, maar je kan het aangeven, maar vrijwel altijd krijg je te horen dat dit niet kan. Geen geld, geen budged… kan niet worden opgelost en we doen het met de handen die we hebben, terwijl dat extra handje zoveel uitmaakt kijkende naar kwaliteit van zorg. Extra handjes voor een stukje meer menselijkheid….. maar helaas, centjes zijn op, geen extra handjes…. broodnodige handjes.

In elk verpleeghuis word op dit moment de meetweek gehouden. De meetweek houdt in, een grote berg papier van een of andere belangrijk instantie waarbij echt de gekste dingen moeten geinventariseerd moeten worden. Alles via de computer en niemand snapt er wat van. Een instantie die weer een of ander regeltje in de zorg heeft gemaakt verplicht de zorg weer, om dit in orde te hebben. Cijfertjes, papier werk en vooral een ongelooflijke berg werk. Een ongelooflijke berg werk….. en tijd. Mensen komen op hun vrije dagen ervoor terug, een berg uren worden ingeroosterd en mens blijven langer, of moeten. Alles is mogelijk kijkende naar uren om deze berg papier weg te werken en om alles volgens de regeltjes in orde te hebben. Het moet, en als jij in een verpleeghuis werk en je bent de lul om dit te doen, dan weet je dat dit zo ontiechelijk veel werkt is.

De meetweek, meten is weten…. weetje,
ik denk dat er weer een ding duidelijk is geworden na de meetweek…. wat een enorm veel tijd is er weer ingestoken. Tijd die er niet is als er een activiteit is en je kan zorgdragen voor een stukje kwaliteitsverbetering… maar dat werkelijk alles in tijd en uren kan voor zo’n berg papierwerk.
Ook ik heb de formulieren ingevuld, en het heeft me godsgruwelijk veel tijd gekost. Ik wou dat ik de helft van deze tijd in mijn bewoners had kunnen steken. Meten is weten… zoveel tijd voor deze papierberg, die niet naar zorg is gegaan, en dat doet mij pijn…

meten is weten
is een artikel op manindezorg
verpleeghuis zorg kleinschalig wonen anekdotes recept en recepten dat is manindezorg

Previous post:

Next post: