Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   mevrouw blackberry

mevrouw blackberry

by de man in de zorg on December 15, 2010

mevrouw blackberry
Een blackberry, mijn god wat is dat een mooie telefoon. Een mooie telefoon bij een ander althans. Kijkende naar mobieltjes ben ik in het stenen tijdperk blijven hangen. Ik heb er een, zo’n prepaid geval en elk jaar zet ik er tien euro beltegoed op. Moet wel, anders verloopt die tien euro. Van de tien euro gebruik ik vrijwel niets. Mijn mobieltje… is voor mij de ideale wekker, omdat ik er wakker op word, maar gebruiken… neen nooit.
Bij sommige is dat wat anders, zo ook bij de uitzendkracht die al een poosje bij mij op de afdeling liep.
Voor het werk aan de blackberry
Als ze telkens tussendoor naar de wc ging, met de blackberry
In de pauze continu hangen aan de blackberry
Tussendoor om te bellen naar het uitzendbureau aan de blackberry
Als ze naar huis ging aan de blackberry

We hebben op onze afdeling twee telefoons. Om te communiceren met elkaar, omdat de afstanden wat groot zijn op de afdeling en om zo goed en snel te kunnen reageren op bellen van bewoners en ook op de sensors die bij sommige bewoners staan.
Reageert men niet direct op de ene telefoon dan word er na een poosje doorgeschakeld naar de andere. Echter daar zit wat tijd tussen. Telefoon twee gaat pas af als telefoon een een paar minuten niet heeft gereageerd. Gelukkig gebeurd dit zelden dus met dat doorschakelen valt het wel mee.

Mevrouw blackberry had een van die telefoons per ongeluk mee naar huis genomen. Het directe gevolg was dat op de enige telefoon die we hadden alle bellen binnen kwamen. Van het kantje waar je liep gelijk, van het andere kantje (mijn zorgafdeling heeft twee kantjes) na een paar minuten. Ook de alarmsensors van bewoners die een zeer hoge valkans hebben kwamen dan pas na een paar minuten binnen. Dat duurt lang veels te lang en de val kans van bewoners was daardoor zeer groot.

Mevrouw blackberry is thuis idioot veel keer opgebeld op haar mooie mobieltje maar nam niet op. Twee lange weken zijn erover heen gegaan, voordat mevrouw blackberry opeens op de afdeling kwam om weer te komen werken. Na twee weken haalde mevrouw blackberry onze tweede telefoon uit haar tas met de mededeling dat ze de telefoon terug kwam brengen. Mevrouw had deze telefoon in haar tas gedaan samen met haar blackberry, en kwam er na twee weken pas achter dat bij haar blackberry ook de telefoon van de afdeling was. Ook de blackberry is niet afgegaan omdat ze dat ding nooit gebruikt….

“ik vond hem, dus ik dacht ik kom hem even terugbrengen, in de ene hand haar blackberry en in de andere hand onze telefoon, want jullie zijn hem waarschijnlijk kwijt.
En waar was hij
In mijn tas (waar mijn blackberry in zit als hij niet vastgekleefd zit aan mijn hand), en daar kom ik nooit.
Onze telefoon in je tas bij je blackberry…. en die mobile telefoon gebruik je nooit. Natuurlijk begrijpen we dat, dat je de telefoon niet heb openomen toen wij je tachtig maal hebben gebeld omdat het ontbreken van de tweede telefoon op de afdeling gewoon twee weken een ramp is geweest… kijkende naar communicatie en over de veiligheid van onze bewoners nog maar niet te spreken

mevrouw blackberry
is een artikel op manindezorg
verpleeghuis zorg kleinschalig wonen anekdotes recept en recepten dat is manindezorg

Previous post:

Next post: