Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Mexicaanse Griep in woonzorgcentrum

Mexicaanse Griep in woonzorgcentrum

by de man in de zorg on August 1, 2009

Mexicaanse Griep in woonzorgcentrum
“een extra update”
Mexicaanse Griep in woonzorgcentrum
Bij een zorgmedewerker van woonzorgcenrtum Merefelt in Veldhoven is afgelopen dinsdag Mexicaanse griep vastgesteld. Vooralsnog hebben zich binnen de instelling geen andere besmettingen voorgedaan.
De zorgmedewerker werkte op twee gesloten psychogeriatrische afdelingen met in totaal zestig clienten en ongeveer zestig personeelsleden. De ziekte is afgelopen dinsdag geconstateerd. De medewerker heeft tot de zondag daarvoor in Merefelt gewerkt.
Merefelt heeft maatregelen getroffen om verspreiding van het nieuwe influenza A virus tegen te gaan. De afdelingen waar de medewerker werkt worden afgeschermd. Vijftien bejaarden, medewerkers en vrijwilligers van deze afdelingen worden zoveel mogelijk bij elkaar gehouden en buitenstaanders mogen er niet bij.
Overige clienten, medewerkers en vrijwilligers kunnen in de tussentijd geen gebruik maken van algemene voorzieningen in het zorgcentrum, zoals het restaurant. Bezoekers worden zoveel mogelijk geweerd, maar een totaal bezoekverbod is niet afgekondigd. De beperkte toegang zal in ieder geval gelden tot maandagochtend 3 augustus, dan is bekend of er meer mensen besmet zijn geraakt. De incubatietijd van de griep is 1 tot 7 dagen.

een korte log; maandag ben ik er weer om ongeveer 07.00

Previous post:

Next post: