Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   MIC

MIC

by de man in de zorg on December 6, 2004

mic
Morgen naar de MIC. Vroeger heette dit nog MIP. Dat was in de tijd dat een bewoner nog patient heette. Nu is een bewoner een client geworden.
Maar ja. Tijden veranderen. Hoewel allen de naam. Je weet wat ik bedoel.
Alles wordt tegenwoordig anders genoemd. Een toiletronde is nu en toiletgang geworden.
Over de MIP kan ik vertellen dat ik er zin in heb. Zin om eraan deel te nemen. Inventariseren waar de knelpunten en fouten zitten in de zorg en dit verbeteren.Zijn meestal weinig MIP’s. Wij maken nooit fouten! Kan wel zeggen dat er veel verbeterd is en de fouten gelukkig enorm zijn verminderd. Beter voor de zorg en ook de patient.
Waar mensen werken gebeuren fouten; dat staat vast maar door het invullen van MIP’s weet je waar de fouten gemaakt worden en waarom hen hoe.
Alles wordt gemeld; anoniem. Je inventariseer en registreer. Dit wordt van alle afdelingen los verzameld.
Het overzicht gaat naar de grote bazen en er kan advies worden uitgebracht.
Mocht er op een afdeling vele foute gebeuren kan je kijken wat verbeterd kan worden.
Meestal een lange weg. Een hele lange weg.
Werkt wel.
Morgen de naar de MIP. Zorgen dat ik een bijdrage kan leveren om de zorg veiliger te laten verlopen. Zorgen dat de MIP gaat draaien zoals het hoort; hiervoor kon het stukken beter. Kep er weinig aan gehad toen ik werkte voor mijn site www.ziekenverzorgende.nl; onderwerp (on)veilig medicatie delen doe je zo.
Had ze hard nodig. Ik hoop dat ik via mijn deelname aan de MIP mensen kan helpen die met een probleem zitten en die tegen muren roepen.

Previous post:

Next post: