Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Mijn avondvierdaagse dag 1

Mijn avondvierdaagse dag 1

by de man in de zorg on July 19, 2007

Mijn avondvierdaagse dag 1
Ja; terwijl ze in Nijmegen bezig zijn met de derde dag; ga ik vandaag beginnen met mijn avondvierdaagse. Vier late diensten in m’n zorgtoko. Ja; wel een goede voorbereiding gehad. Gisteren goed uitgerust. Lekker uitgeslapen en laat ontbeten. Beetje gelummeld en ja. Mister iglo ook weer blij gemaakt. Vier iglotjes staan er klaar in de diepvries. Ja; goed eten is belangrijk tijdens mijn avondvierdaagse. De sigaretten in m’n tasgedaan. Ja, ja, wij mogen s’avonds roken op de afdeling en mijn pennen voor een verslag uit te brengen naar diegene die het stokje overneemt in de nacht.

Vier avonden, vier avonden beste wel netjes en geen slechte bezetting in m’n toko. Wel kijk ik best wel angstig uit naar wat op me afkomt. Ja; een zieke op de afdeling waar ik best wel ongerust over ben. Hoe zal het met hem gaan en wat al niet meer.

Neen mijn vier avonden komen eraan; mijn avondvierdaagse. Hard werken, moe thuiskomen en aan de snak en de cola. Even hangen op de bank en dan even naar de gouden kooi kijken op bed.
M’n voorbereiding is goed, nu nog afwachten wat het resultaat word. Kan en niets over zeggen zorg is mensenwerk aan mensen en het is maar afwachten wat er op je afkomt. Soms denk je van te voren dat het mee moet vallen; dan is het druk en chaotisch en soms denk je dat het druk word….en dan is het rustig.
We gaan er voor. Vier avonden; mijn avondvierdaagse. Kep er zin in!

Previous post:

Next post: