Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   mijn avondvierdaagse dag 2

mijn avondvierdaagse dag 2

by de man in de zorg on July 20, 2007

de avondvierdaagse van hoogvliet
Ja, de eerste van vier zitten erop. Vier avonden achter elkaar. Lekker plakkerig op de afdeling. Overal de ventilatoren aan; maar het heeft geen effect denk ik als je overdag alle ramen open zet om lekker te luchten. Haal je de warmte mee naar binnen. Of ben ik nauw zo dom?
Neen overdag de ramen dicht; gordijnen dicht en zo weinig mogenlijk licht op de gangen. Gewoon donker op de afdeling; maar wel voldoende licht dat je goed kan zien.
Als het afkoelt de ramen open; zodat de koelte naar binnen kan en alles open gooien. Ja; dat werkt op een warme plakkerige afdeling.
Niemand snapt dat en overal waar ik werk en heb gewerkt zijn we zo dom bezig. Overdag lekker luchten; alles open gooien en alle warmte lekker naar binnen laten komen. En dan klagen…..

Neen van warmte en palkerigheid zal ik vanavond denk ik geen last hebben. Lekker zeikweer in mooi Hoogvliet. Sinds elf uur regen. Denk wel aan die gasten in Nijnmegen. Je zou er maar lopen in de regen en dan dertig, veertig of vijftig kilometer. Ja; een bere eind.
Neen daarlijk werken; late dienst en ik verwacht een grote drukte. Niet kwa bezetting; die is goed maar hoe het is op de afdeling. Gisteen kon het mee of tegen zitten; ga er vanuit dat het tegenzit vanavond en daar m’n zorg en m’n werk op afstemmen. Vriendin weet ervan, dat ik laat kan wezen, dus ik zal niet hoeven te bellen als het veels te laat word.
Kijk wel er volgoede moed tegenaan. M’n maatjes zijn wel van die gasten waarop je kan bouwen, in rustige en ook drukke tijden. Gasten die zelfstandig kunnen werken en ook van aanpakken weten als dat moet. Beter; kep geen zin om vanavond te gaan mens erger je nieten. 1 achter de rug; nog drie te gaan…….het aftellen is begonnen. Bijna op de helft van mijn avondvierdaagse.
Tot morgen

Previous post:

Next post: